Indlæser Begivenheder

Alle arrangementer

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

København – og truslen om bombning

Afholdes 16. januar 2019 kl. 18:30 - 21:00

Den 1. verdenskrig medførte blandt andet, at såvel Tyskland, som England begyndte at foretage de første strategiske bombninger af civilbefolkningen. Mellemkrigstiden bragte de første betragtningen om bombeflys betydning som et terror- og afskrækkelsesvåben, og hvilke muligheder man havde for at beskytte en storbys civilbefolkning.

Vi ser nærmere på forkellige europæiske landes tiltag – og Danmarks civile luftværn. Som bekendt blev danskerne besat af den tyske værnemagt, men hvilken betydning fik det for København og dens forsvar mod bombeangreb. Vi ser nærmere på truslen om bombeangreb på hovedstaden, og på de bombeangreb, der rent faktisk ramte København. Hvorledes er de egentlig blevet udlagt i skildringen af den danske besættelsestidshistorie, og hvor mange danskere omkom rent faktisk i forbindelse med luftkrigen over København?

Foredragsholder Tommy P. Christensen er cand.mag. fra Københavns Universitet (Historie og kunsthistorie), samt Master i Voksenuddannelse fra Roskilde Universitet. Han har undervist på gymnasie- og HF-uddannelsen, Københavns Universitet, Folkeuniversitetet, Daghøjskoler og i folkeoplysningen samt været ansat på arkiver og museer i Danmark og senest i Sverige. Han er forfatter på flere bøger og fhv. redaktør på Personalhistorisk Tidsskrift, Hvem Forsker Hvad og Slægten – Forum for slægtshistorie. Sammen med Lisa Elsbøll er han medejer af Elsbøll & Christensen/ECM.Media, der er medstifter og medlem af Københavns Byvandrerlaug.

Praktisk info

Pris: 120 kr.

Tid

Dato:
16. januar 2019
Tidspunkt:
18:30 - 21:00

Arrangør

AOF Næstved
Telefon:
+45 20 40 42 10
Mere information (Åbner i nyt vindue)

Sted

Musikstalden
Grønnegade 10
Næstved, 4700 Denmark
+ Google Maps

Alle arrangementer