Indlæser Begivenheder

Alle arrangementer

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

Foredrag: Skybrud – en ny type oversvømmelser?

Afholdes 6. december 2019 kl. 13:00 - 15:30

Skybrud er en pludselig og meget kraftig nedbør, normalt af lokal natur og af kort varighed. De fleste skybrud (eng. cloudbursts) forekommer i forbindelse med tordenvejr. Foredrag i Smedjen, Grønnegades Kaserne Kulturcenter 6. december kl. 13 – 15.30.

Danmarks dyreste skybrud forekom i København den 2. juli 2011, hvor der i Københavns centrum faldt over 100 mm regn på et par timer og det kom til at koste forsikrings-selskaberne ca. 3 mia. kr. Skybrud er ellers især almindelige i bjergrige områder, hvor virkningerne af den kraftige regn på bjergskråninger koncentreres i dale og raviner ofte med store ødelæggelser til følge. Men kraftige skybrud på vore breddegrader har gjort det aktuelt med omfattende investeriner i skybrudssikring og aflastnings-anlæg. Vi ser nærmere på denne type af oversvømmelser og det hidtil kraftigste danske skybrud i august 2007.

Foredragsholder Tommy P. Christensen er cand.mag. fra Københavns Universitet (Historie og kunsthistorie), samt Master i Voksenuddannelse fra Roskilde Universitet. Han har undervist på gymnasie- og HF-uddannelsen, Københavns Universitet, Folkeuniversitetet, daghøjskoler og i folkeoplysningen samt været ansat på arkiver og museer i Danmark og senest i Sverige. Han er forfatter på flere bøger og fhv. redaktør på Personal-historisk Tidsskrift, Hvem Forsker Hvad og Slægten – Forum for slægtshistorie. Sammen med Lisa Elsbøll er han medejer af Elsbøll & Christensen/ECM-Media, de er begge medstiftere og medlemmer af Københavns Byvandrerlaug.

Tid

Dato:
6. december 2019
Tidspunkt:
13:00 - 15:30

Arrangør

AOF Næstved
Telefon:
+45 20 40 42 10
Mere information (Åbner i nyt vindue)

Sted

Grønnegades Kaserne
Grønnegade 10
Næstved, 4700 Denmark
+ Google Maps

Alle arrangementer