Der var noget om kritikken
Skrevet af: Søren Revsbæk
I november blev en kommunal ansat søgt fyret på grund af en hård udtalelse om en skoleledelse. End ikke hans egen udtalelse, men noget han refererede fra andre. Han fik en aftale om afsked, men debatten om ytringsfrihed lever.
Nu har vi i Økonomiudvalget lavet ny regler. Vil man fyre en ansat på grund af udtalelser (ansattes ytringsfrihed), skal sagen vendes med kommunaldirektøren. En i situationen lidt fornærmet leder kan fremover ikke alene gennemføre en fyring. Der skal andre øjne på sagen.
Men var der så noget om det med ledelsen på Kobberbakkeskolen? Hvad siger tallene?
En indsigt i antal afgåede personer (alle typer ansatte) på Næstveds skoler fra august 2016 – november 2017 viser, at ca. 22 % af de ansatte på Kobberbakkeskolen har forladt skolen i perioden. Det skal ses mod f.eks. 12 % på Holmegaardskolen og 14 % på Ellebækskolen.
Der er altså gang i ”svingdøren” på Kobberbakkeskolen; men det kan skyldes generel omorganisering.
Ser man derfor kun på lederne, er 5 ledere fratrådt (ufrivillig og frivilligt) fra skolen. Det er 5 ud af 17 svarende til 30 %. Hvilket er væsentligt mere end på andre skoler, hvor tallet er mellem 0 og 1 person.
Udgiften for kommunen i fratrædelsesgodtgørelse og løn under fritstilling kendes ikke. Et kvalificeret gæt kunne være ca. 24 måneders løn. Penge, som Næstved kommune ikke har fået noget for.
Ordvalget i november var urimeligt. Jeg skal ikke konkludere, men tallene viser stor udskiftning blandt ledere. Det tyder på, at kritikken i november ikke var grundløs. Hvad man bør høre og tage alvorligt. Ikke tie ihjel med fyringer.
Dette er et læserbrev indsendt af Søren Revsbæk. Du kan også indsende et læserbrev under INDSEND NYHED i topmenu.
Kommentarer