Kultur

Der blev sagt Tak for Venligheden på Rønnebæksholm

Tak for Venligheden afholdes omkring Marie Toft og N.F.S Grundtvigs bryllupsdag, som er den 24. oktober og i år blev det fejret søndag den 22. oktober.

Det blev en dag med hyldest til kunstens betydning for fællesskab og fokus på mangfoldighed og læring for både børn, unge og voksne.

I år fejrer Rønnebæksholms også sit 25-års jubilæum som kommunalt ejet sted.

Det er 25 år siden den sidste ejer, erhvervsmand, emalje-kunstner og samler Kjeld Riff Andersen solgte Hovedbygningen, Park og Herskabsstalden til Næstved Kommune, og den sidste del af Rønnebæksholm blev erhvervet af i 1998. I 2021 markerede Rønnebæksholm sit 700-års jubilæum, i og med stedets dateredes tilbage til 1321.

Blandt dagens aktiviteter var der den årlige græskarworkshop har i år fokus på Havens afgrøder og hylder fællesskabet i og med naturen. Derudover var der workshoppen HØST HAVENS ORD med billedkunstner og forfatter Monia Sander Haj-Mohamed.

I Herskabsstalden præsenterede musiker, violinist og komponist Bjarke Falgren nye værker til markering af Rønnebæksholms 25-års jubilæum.

Det blev også til uddeling af to priser, nemlig Grundtvig-Marie Prisen, som Trelleborg Fonden støtter med 25.000 kroner, gik til Ulla Britt Simonsen, samt årets Talentpris for unge på 10.000 kroner, der gik til 26-årige Sine Krag, der er selvlært danser.

Kommentarer