Kultur

Den holdt- søjlen!

I den forløbne weekend afholdtes for første gang midt i den gamle middelalderkullisseen middelalderfestival- vi kaldte den ”Næstveds søjler-tilbage til fortiden”.

Og skønt vejret ikke var med os så kom der der rigtig mange mennesker forbi (børn, familier, ældre og unge). Hele byen nærmest emmede af middelalder.

Dette var den første af en forhåbentlig varig tradition, som på en kvalitetsmæssig måde kan komme til at ”markedsføre” Næstved- dels over for os selv som indbyggere i en fantastisk kommune, dels for dem der bor uden for kommunegrænsen.

Når vi kalder os ”Næstveds søjler-tilbage til fortiden” så er det selvfølgelig, fordi vi kan se mange søjler som Næstved gennem tiden har stået på- og selv om vi  holder fast nogle år endnu på middelalderen som udgangspunkt – så er der andre epoker af vores historie, som også kunne danne baggrund for festlige dage.

Så stor tak til alle der bakkede op om projektet og lagde enten arbejde eller tid  i dagene – nu går evalueringen i gang- og vi i arrangementsgruppen har lært meget- der skal justeres, føjes til og rettes til, men også meget gentages- men den tid- ikke blot for os- men også for deltagerne og tilskuerne – den glæde.

Klaus Eusebius Jakobsen
Formand for Næstveds søjler
Gl. Skovridervej 4A, 4700 Næstved

Kommentarer