Næstved By

Debat: Venstre og konservative I Næstved har Ringsted som økonomisk forbillede

Budgetstrategi: Skal kommuneskatten hæves ?
På seneste byrådsmøde gjorde Helge Adam Møller (K) et stort nummer ud af at sammenligne Næstved kommune med Ringsted kommune, hvilket blev fulgt op af Kristian Skov Andersen (V).

 

Indlæg skrevet af Jørgen Christiansen, byrådsmedlem (A) Næstved Kommune

 

Vi politikkere i Næstved er som i mange andre af landets kommuner optaget af at sikre et ordenligt serviceniveau på velfærd for vores borgere. Dette kræver dog prioriteringer, og det kræver økonomisk råderum.

Samtlige partier ønsker at styrke børne & unge områderne hvilket både er glædeligt, men altså også en samlet vision for hele byrådet.

 

De borgerlige partier sammenlignede tirsdag Næstved med Ringsted ift. dækningsafgiften, og at man i Ringsted har besluttet at udfase afgiften.

Mantraet lyder “Det kan lade sig gøre i Ringsted, så kan vi også i Næstved”.

Den reflekterende læser vil måske spørge sig selv, om der andet man kan sammenligne ift. Ringsted og jeg spurgte på byrådets møde hvilken kommuneskat Ringsted opererer med? Svaret måtte jeg selv finde, og det viser sig at de borgerliges sammenlignings kommune Ringsted har en kommuneskat på 26,7%, altså 1,7% højere end Næstveds 25%

 

Så hvis vi, som det retteligt bør være ift. de sammenligninger som Venstre-konservative her har bragt på banen, ja så vil denne skattestigning betyde 229 millioner kr. i Næstveds kommunekasse når den giver fuldt udslag efter fem år og endt straffeafgift til staten.

Det vil kunne styrke velfærden markant, og der vil samtidig også være råd til at sænke/afvikle dækningsafgiften.

 

Personligt tror jeg nu ikke på, at en så markant stigning på kommuneskatten vil få flertal i byrådet, og jeg tænker at når Venstre og Konservative i Næstved både ønsker at styrke velfærden, og samtidig ønsker skattelettelser for erhvervslivet, ja så skal pengene jo findes et sted.

 

Et råd herfra skal være, at når man laver sammenligninger imellem kommuner, så bør man komme hele vejen rundt.

 

Kommentarer