Næstved By

Debat: Næstved bliver mere og mere erhvervsvenlig

Glem alt om, hvad din søsters svoger oplevede for fem år siden, da de måtte vente på en byggetilladelse til den nye carport. Glem alt om, hvad din kones chefs loge-brødre går rundt og brokker sig over. Og glem nu også, hvis du selv en enkelt gang er stødt ind i noget, der var knap så heldigt.

 

For den tid er ikke længere virkelighed!

 

Skrevet af direktør Tommy Jensen, Ropox A/S

 

Den kommune, hvor vi driver vores virksomhed – og skal tiltrække medarbejdere til – har ikke fortjent, at vi stikker i de småbitte provins-sko og bruger forældede oplevelser eller petitesser til at fælde en uretfærdig dom over den lokale erhvervsvenlighed. Vores allesammens kommune bruger hver dag tid, penge og kræfter på at skabe det bedste sted at drive virksomhed, og når resultatet af DIs analyse kommer til september, så kunne jeg godt tænke mig, at vi for en gangs skylde også ville kunne vise resten af landet den sandhed.

 

  • Næstved Kommune har nedsat dækningsafgiften fra 5 til 1,75 promille (men den skal fjernes helt).
  • Næstved Kommune var sidste år den hurtigste kommune på Sjælland til behandling af sager inden for byggeri og miljø.
  • Næstved Kommune har afsat 25 millioner kroner til udvikling af bymidten.
  • Næstved Kommune har igangsat udvikling af havnearealerne.
  • Næstved Kommune har brugt cirka 10 millioner kroner på at afholde DM i Skills – vi vil se positive effekter på det lokale udbud af arbejdskraft i årene, der kommer.
  • Næstved Kommune har nedsat dækningsafgiften fra 5 til 1,75 promille.
  • Næstved Kommune har afskaffet udeserverings-afgiften.
  • Næstved Kommune har givet økonomisk støtte til lobby-arbejdet med at få etableret motorvejsstykket mellem Rønnede og Næstved.

 

Listen er meget længere, men hvis jeg skal remse alt op, så er jeg ikke sikker på, at avisen vil bringe mit indlæg, og jeg tror, at man godt kan fornemme, hvad jeg mener.

 

Når du nu udfylder skemaet til Dansk Industris årlige erhvervsklima-undersøgelse, som ligger i din indbakke, så HUSK, at der de seneste år er sket virkelig mange forbedringer. Ja, hvis du spørger mig, så bør vi i Næstved ligge helt i toppen af den måling.

 

Jeg er sikker på, at dem der udfylder skemaet til ugunst for Næstved (og dermed til gene for sig selv og vores allesammens virksomheder) ikke gør det af ond vilje. Jeg tror, det skyldes uvidenhed om de faktiske forhold.

 

Så husk det nu: Næstved er faktisk en god og erhvervsvenlig kommune.

Kommentarer