Næstved By

Debat: Centralisering eller Decentralisering?

Det må være spørgsmålet når vi taler om Dansk Politi og Politireformen.

 

Debatinlæg skrevet af Brian Mørch, Folketingskandidat for Dansk Folkeparti Sjællands Storkreds

 

Politireformen blev hovedsagelig født for at styrke politiet i Danmark, for at få flere politifolk ud på gaderne, for at få en kortere responstid, altså kort sagt for at styrke politiet.

Men hjalp det, fik vi et bedre og mere effektivt politi? Svaret er desværre, indtil videre NEJ det gjorde vi ikke. Igen og igen oplever borgerne, at de kalder forgæves på politiet, og det var i hvert fald ikke meningen. Responstiderne blev forlænget, der var længere og længere imellem at vi så politiet på gader og stræder. Den lokale ”panserbasse” forsvandt helt fra gadebilledet. Politibetjenten med lokalkendskab blev også en mangelvare. I takt med at de små politikredse blev til store enheder forsvandt også antallet af patruljerende patruljevogne.

Man har nu indset problemet hvorfor kloge hoveder har fundet ud af at etablere mobile politistationer for at styrke trygheden rundt om i lokalsamfundene. Det er så meningen, at disse mobilestationer flytter fra dag til dag. Trygheden er så tilbage den ugedag hvor de besøger mit lokalsamfund, og den er tilbage i dit lokalområde, den ugedag den besøger dit område. Men hvad med de øvrige ugedage, er de helt ligegyldige, skal vi kun være trygge f.eks. på mandage, og så lære at leve med utrygheden de øvrige ugedage? Nej, nej og atter nej. Vi skal have lokalpolitiet tilbage, vi skal igen have betjente med lokalkendskab, kun det vil genskabe tilliden til politiet og dermed også give os trygheden tilbage.

 

 

 

Kommentarer