Samfund

Danskerne trådte godt til i pedalerne – kampagnen ’Vi cykler til arbejde’ blev en stor succes

Vinderholdet fra årets kampagne, Trækronen fra Horsens, vandt elcykler fra Gazelle til alle på holdet. Foto: Cyklistforbundet

På landsplan satte 57.484 deltagere sig i sadlen og tilbagelagde sammenlagt over 9,8 millioner kilometer i årets ‘Vi cykler til arbejde’. Samfundsgevinsten ved det er enorm, lyder det i en pressemeddelelse fra Cyklistforbundet.

70 millioner. Så mange kroner sparer vi som samfund, fordi næsten 57.500 medarbejdere fulgte opfordringen fra Cyklistforbundet om at cykle til arbejde. Det er konklusionen fra Cyklistforbundet efter forårets kampagne.

– Hver gang, vi cykler en kilometer, giver det plus i samfundsregnskabet, så når 57.484 medarbejdere på danske arbejdspladser i maj måned cyklede cirka 9,8 millioner kilometer i vores kampagne, har vi som samfund sparet mange millioner kroner. Faktisk hele 70 millioner kroner. Det, synes jeg, er ret fantastisk, og det illustrerer virkelig den kæmpefordel, der er ved, at mange cykler, siger direktør i Cyklistforbundet Kenneth Øhrberg Krag.

– Hvis cykelturen har erstattet en biltur, er gevinsten for samfundet endnu højere, siger han og påpeger, at det store beløb skyldes især, at sundhedsgevinsten ved at cykle er enorm. Når du cykler, nedsætter du blandt andet risikoen for at få diabetes 2. Risikoen for at blive ramt af type 2 diabetes er 45 procent højere for inaktive mennesker, end hvis man er tilstrækkelig fysisk aktiv. Også risikoen for hjerte-/karsygdomme og kræft falder, når du cykler, påpeger han og tilføjer:

– Hvis du er inaktiv, kan man faktisk se en sundhedsmæssig effekt efter bare en times cykling om ugen. På den baggrund glæder jeg mig over, at vi for andet år i træk oplever stor fremgang i antallet af deltagere i Vi cykler til arbejde. Vi har næsten 8000 flere deltagere end sidste år, og det er meget tilfredsstillende.

– Det viser, at flere og flere arbejdspladser kan se fornuften i at investere i medarbejdernes cykling. Populært kan man sige, at jo flere daglige kilometer, medarbejderne cykler, desto færre dage ryger ind på sygdomskontoen. De, der cyklede med i år, har fx sparet virksomhederne og samfundet for i alt 8.182 sygedage, siger Kenneth Øhrberg Krag.

Hovedpræmien i årets Vi cykler til arbejde-kampagne blev vundet af holdet Trækronen i en daginstitution i Horsens. De otte deltagere vandt hver især en elcykel fra Gazelle, der er samarbejdspartner med Cyklistforbundet om kampagnen.

Se alle de lokale resultater her.

Kommentarer