Næstved By

Dan Andersen – Syg med stand-up. Et foredrag om angst og depression

Stand-up komiker Dan Andersen med sin guitar

Deltag i et spændende og tankevækkende foredrag med den kendte komiker Dan Andersen på Næstved Bibliotek, torsdag d. 16. september kl. 19-21.

Dan Andersen er landskendt som komiker. Med sin guitar som trofast makker på scenen har han gennem mange år fået danskerne til at grine, når han har optrådt, selv om han samtidig har været udfordret af angst og depression.

Til dette foredrag fortæller Dan Andersen om sin turbulente tid med angst og depression der i sidste ende førte til indlæggelse, samtidig med, at han skulle passe sin karriere som komiker.

En personlig beretning om at blive ramt af angst og depression

Dan tager deltagerne med tilbage til barndommen, hvor de første tegn på en psykisk ubalance meldte sig. Det bliver en næsten livslang rejse og søgen efter svar, der måske ikke findes. Hvor stammer angsten fra og hvordan hænger det sammen med stand-uppen?

Med foredraget sættes der fokus på, om det er nødvendigt at kende sammenhængen, udtaler bibliotekar Jesper Christensen fra Næstved Bibliotek.

Foredraget er en personlig historie om mislykkede og angstfyldte forhold og en svær depression, og historien tager os med gennem en turbulent tid med en jungle af psykologer, læger, diagnoser og tonsvis af piller og deres bivirkninger.

Dan Andersen fortæller om, hvordan han kom igennem sygdommen, og hvordan han lærte at leve med angsten.

Efter foredraget vil der være mulighed for at stille spørgsmål til Dan Andersen.

Temauger om psykiske lidelser

Foredraget er første arrangement under temaet ”Psykiske lidelser”, som dækker over tre arrangementer i perioden 16-22. september.

Næstved Bibliotek vil med disse arrangementer sætte fokus på et område, der berører flere og flere mennesker i alle miljøer både de der bliver syge men også deres pårørende udtaler kulturformidler Helle Sigaard fra Næstved Bibliotek.

Samtidig er psykiske lidelser stadig lidt tabubelagt, selvom der gennem de senere år er blevet sat mere fokus på området. Det er stadig er lettere at tale om en brækket arm end en depression eller angstlidelse.

Det koster 30 kr. at deltage i arrangementet. Tilmelding finder sted på bibliotekets hjemmeside www.naesbib.dk

Kommentarer