Fra ca. 700 kvm. byggerod til ny restaurant i Næstved City
Den 1. marts er den dato hvor Brian Jensen satser på at kunne åbne dørene for Næstveds nyeste restaurant B-Spis i Næstved City.
Af Birgitte Grejsen Møs.
Der bliver hamret og banket i lokalerne hvor Diba Bank tidligere har haft deres erhversafdeling ud til Gøyernes Gaard.
“Den grimme ælling” er ved at blive forvandlet til “en smuk svane”.
For hele “butikken” står Brian Jensen, som nok er bedre kendt fra sit virke som tjener hos Babette i Vordingborg.
– Det lå nok lidt i kortene at jeg på et tidspunkt skulle overtage Babette. Jeg har fået tilbuddet flere gange, men har hver gang takket pænt nej tak, fortæller Brian Jensen.
– Hvis jeg endelig skulle starte som selvstændig, skulle det være helt mit eget – helt fra bunden, hvor jeg vil kunne sætte mit eget præg, og ikke overtage en allerede eksisterende restaurant.
Den mulighed har jeg fået nu.
– Det er vigtigt for mig at gæsten er i centrum, og at gæsten kan smage at maden er tilberedt med kærlighed. Det er måske et forkert udtryk, men det er det, der skal brænde igennem den oplevelse, vi vil give vores gæster i B-Spis. Og her vil jeg ikke være bundet af gammel traditioner, men kunne starte på et helt nyt uskrevet blad.
Brian som er bosiddende i Vordingborg med kone og datter, og cykler gerne frem og tilbage på arbejde. Ved siden af sit job, er han også træner i et motionscenter i Vordingborg – og han har gennemført 3 Ironman i København. Det er også B – Spis der sponsere mad til alle deltagere ved årets Karrebæksminde Triatlon 2019.
Brian har noget at have sine ambitioner i
Efter 22 år på Babette bl.a som tjener, har Brian været nomineret til Årets Restaurantchef og Årets Sommelier af Den danske Spiseguide. Men han har, som han selv kalder det været “vicevært”, hvor han startede sin karriere som vandreng og blev derefter tjener.
Brian er ikke kok. Derfor har han allieret sig med intet mindre end Kristoffer Ringsing, som netop har vundet titlen som Årets Kok 2019, til at trylle i køkkenet.
Artikel forsætter under billedet:
Læs også: Kristoffer Ringsing fra B – Spis er årets kok 2019
Som Brian forklarer det, har han været igenem “Løvens hue”.
– Man går bare ikke lige i banken og siger goddag – jeg vil gerne låne penge til et nyt spisested. Selvom man står med 60% rynker de stadigvæk på næsen og tvivler. Jeg er så heldig at kunne låne penge til restauranten via nogle private investorer, som tror på mig. Det har givet mig mulighed for nu at udleve min drøm, forklarer Brian.
Efter planerne bliver B – Spis ikke plastret til med borde og stole. Der bliver den forreste del vil restauranten have plads til ca. 30 gæster. I midten af lokalet bliver der en lounge afdeling, hvor man kan sidde og nyde et glas vin. Og endelig bagerst i lokalet bliver der indrettet et stort lyst og venligt rum, som vil kunne benyttes til fest eller møder.
I kælderen er køkkenet ved at tage form. Ligeledes er personalerum, personaletoiletter, samt vinkælder ved at blive etableret.
– Vi skal nok nå at blive færdige med det hele, og jeg glæder mig til at kunne modtage de første gæster på B – Spis fredag den 1. marts, afslutter Brian.
Følg B – Spis på Facebook HER
Kommentarer