Livsstil og forbrug

Byttemarked på Næstved Bibliotek i september

Næstved Byttemarked er en gratis event. Foto: Cecilie Amorøe

Lørdag den 18. november klokken 10 til 13.00 bliver der igen afholdt byttemarked på Næstved Bibliotek i Salen på 1. sal, hvor du kan bytte dig til ”nyt”. Vi kan ikke love dig, hvad du kan finde, men vi kan love dig, at det bliver hyggeligt; og du får mulighed for at finde mange fine genbrugsting, lyder det i en pressemeddelelse.

Måske tænker du, hvad er et byttemarked – og hvordan foregår det?

Det enkle svar er: Byttemarked er en gratis og miljøvenlig begivenhed, hvor du gratis kan bytte til ”nyt”, og, hvor du kan være med til at gavne miljøet ved at udnytte de ressourcer, vi er omgivet af i hverdagen.

Giv, hvad du har – tag, hvad du kan bruge

Adgangsbilletten for at deltage er, at man selv medbringer ting og tøj, der stadig er i fin stand, og kan have en værdi for andre. Derfor hører tøj med pletter eller huller, køkkenting, der mangler en dims samt udtrådte sko ikke til på vores byttemarked, lyder meldingen.

Man fordeler selv sine medbragte ting i de rette kategorier.

– Har du brug for hjælp, så spørg endelig en af de frivillige. Derefter kan du gå på opdagelse på byttemarkedet og gratis tage de ting med hjem, som andre byttere har medbragt. Det kan være godt at mærke efter og tænke: ”tager jeg det, fordi det er gratis, eller fordi det er noget, jeg rent faktisk kan bruge, siger Cecilie Amorøe, som står bag de nu tre til fire årlige byttemarkeder på Næstved Bibliotek samt gruppen Byttemarked NÆSTVED, sydsjælland og øerne.

Du kan medbringe alt – næsten

Så længe det er brugbart for andre, er det kun fantasien, der sætter grænser, lyder meldingen.

– Medbring f.eks.  julepynt, nytårsting og dekorationsting, nu vi nærmer os december. Derudover vil de almindelige kategorier som babyudstyr, legetøj, spil, tøj, sko, nips, køkkenting, boligting, småt tidssvarende elektronik, smykker, makeup/cremer, der er i orden, små møbler som eksempelvis børnestole, potteplanter eller frugt fra haven med mere også kunne medbringes, siger Cecilie.

Den eneste begrænsning er, at det skal være ting, man kan bære hjem i poser. f.eks. en stor pose med lynlås/blå Ikea pose.

– Derfor modtager vi ikke store møbler og gamle TV og elektronik, som i stedet for skal afleveres på en genbrugsstation. Find ting til din egen husstand og evt. et par gaver. Som udgangspunkt kan du tage alt det, du og din husstand, kan bruge. Det er altid et skøn, og i sidste ende er det arrangøren, der sætter en grænse, hvis enkelte tager rigtig meget. Du må tage til din egen husstand og evt. et par ting til gaver, men tingene fra byttemarkedet, er IKKE til videre salg, og hamstring accepteres ikke. Medbring f.eks. en stor pose med lynlås; når den er fyldt, så har du sikkert fået nok med hjem, pointerer hun.

Ekstra hænder er velkomne

Byttemarkedet er drevet af frivillige i samarbejde med Næstved Bibliotek, og der kan altid bruges ekstra hænder til at byde velkommen, holde orden og rydde op på selve dagen. Læs mere på Facebook i gruppen: Byttemarked NÆSTVED, sydsjælland og øerne og på byttemarked.nu

Byttemarkedet på Næstved Bibliotek afholdes lørdag den 18. november fra klokken 10 til 13 i Salen på Næstved Bibliotek. Salen ligger på 1. sal, men der er elevator.

Alt hvad der bliver i overskud, afhentes af Blå Kors.

 

Kommentarer