Næstved By

Butikkerne i Næstved City gør klar til genåbning: – Vinduer bliver pudset og alt er klar til mandag morgen

Rasmus Jørgensen, indehaver af KAOZ i Torvestræde, er en lettet mand. Det har været nogle opslidende tid, der nu er blevet sat en slutdato på. Foto: Næstved Netavis

Mandag den 1. marts genåbner langt de fleste af byens forretninger.

Skrevet af Birgitte Grejsen Møs. 

Knap var den gode nyhed ude, før de forretningsdrivende var på gaden med vinduesklude og fejekoste, og varebiler med forårets nye tøj-kollektioner rullede op og ned ad gågaden.

–  Nu skal der åbnes kasser – forårets nyheder skal på bøjler og gøres klar til i morgen, fastslår Rasmus, indehaver af KAOZ i Torvestræde.

Han glæder sig.

De seneste par måneder har været hård kost med mange spekulationer om fremtiden for indehaverne af de tvangslukkede forretninger.

– Jeg har ikke haft en webshop at læne mig op af, så jeg har kun kunne sælge via Facebook hvor jeg har solgt tilbud som take away.
Paradoksalt nok åbner min nye webshop ligeledes i morgen, mandag. Den åbner faktisk her til midnat kl. 00.00 hvorefter man kan shoppe på www.butikkaoz.dk
Om ikke andet er jeg nu klar både i butikken og til de bestillinger der kommer ind via webshoppen.
Jeg afslutter dog denne nedlukning med et live-oprydnings-salg i aften, søndag kl. 19.00 som man kan følge på Facebook, afslutter Rasmus Jørgensen.

Artikel forsætter under billede.

Ligesom mange andre af byens mindre forretningsdrivende har Marlene Pedersen, indehaver af My Heaven, forsøgt at holde den gående med take-away salg under nedlukningen. Foto: Næstved Netavis

– Jeg synes, at det er gået godt. Folk er utrolig søde til at bakke op og handle lokalt, konstaterer Marlene Pedersen.

Men hun har savnet de gode snakke med kunderne og livet i byen.

– Vi glæder os rigtig meget til at byde kunderne indenfor igen. Bare det at få lov at rulle stativerne med gadevarer ud om morgensen.
Det er normalt ikke noget, man tænker over. Men hold nu op, hvor det bliver godt at kunne gøre det igen, siger Marlene Pedersen.

Artikel forsætter under billede.

Hos Marie-Lou er butikschef Gitte Juhl også i gang med at gøre klar til på mandag. Foto: Næstved Netavis

Glæden er ligeledes stor i modebutikken Marie – Lou i Torvestræde.

– Nu vender lyset tilbage og foråret banker for alvor på døren. Hvis vi virkelig lægger os i selen og passer godt på os selv og hinanden skal vi nok, i samlet flok få gang i hjulene igen. Før nedlukningen i december var vores kunder rigtig gode til at overholde de regler vi alle lever efter nu. Og jeg er sikker på at det vil kunderne forsætte med ligeså længe det er påkrævet. Nu skal vi tænke positivt, og tro på det. Jeg er klar i morgen tidlig i butikken og jeg glæder mig rigtig meget, afslutter Gitte Juhl.

 

Kommentarer