Brøderup

Brøderupløbet 2017 afholdes søndag for 12. gang

Brøderup Efterskole afholder Brøderupløbet for 12. gang, som en del af skolens fejring af dennes 150 års jubilæum.

Søndag den 9. april afholder Brøderup Efterskole og Mogenstrup Løbe og Motionsklub for 12. gang Brøderupløbet. Sidste år gennemførte i alt 200 løbere en af løbets tre ruter, i de naturskønne omgivelser på Sydsjælland

Brøderupløbet byder igen i år på tre forskellige løberuter i Gisselfeld og Bækkeskovs smukke naturområder – Brøderupløbets maraton, halvmaraton og 12 km – fordelt på to ruter, da maratondistance gennemføres ved at løbe halvmaratonruten to gange.

Brøderupløbet regnes for at være det smukkeste løb på Sydsjælland, og den lange rute på 21,1 km byder på noget af Sydsjællands mere kuperede terræn. Ruten er lagt, så knapt 10 km er på grusveje, hvoraf det meste er i skove med stor variation, skjulte søer, grønninger, istidskløfter med vandløb i bunden (hvoraf en af disse skal passeres) og selvfølgelig skovens dyr.

Den 12 km lange blå rute byder også på skov og landskab. Cirka tre km af løbet vil være igennem skov. Ruten er dog ikke helt flad, hvilket man kun skal tage som en udfordring.

For alle ruter gælder at der flere steder vil være flotte udsigter ud over Præstø fjord.

Nuværende elever fra Brøderup Efterskole vil stå klar til at heppe på løberne rundt omkring på ruten og ved depoterne, ligesom en del af dem selv deltage i løbet.

Der er start og mål foran Brøderup Efterskole på Karlshøj 40 i Tappernøje.

Indskrivningen sker i den gamle gymnastiksal på selve dagen. Indskrivning til maraton sker fra klokken 8.00, med start klokken 9.00 og indskrivning til 12 km og halvmaraton fra klokken 9.30 indtil få minutter før starten går klokken 11.00.

For maratondeltagerne er der rabat, hvis man forhåndstilmelder sig ved at skrive på e-mail til gefitek@gefitek.dk senest onsdag den 5. april. Efterhånden som tilmeldingen sker, vil deltagerlisten for Brøderupløbets maraton blive opdateret på Mogenstrup-LMK’s hjemmeside.

Brøderup Efterskole benytter løbet som en del af skolens fejring af dennes 150 års jubilæum. Brøderup Efterskole startede i 1867 som Grundtvigsk højskole og blev senere til Brøderup Ungdomsskole (og nu omdøbt til Brøderup Efterskole). Skolens grundlag har alle år været uændret og emmer fortsat af traditioner. Hvert år deltager tidligere elever, som lige skal opfriske minderne. I år håber vi at mange tidligere elever vil deltage i skolens fejring ved at deltage i løbet.

Kommentarer