Kultur

Bog og Bio i Korskilde

Bogen bag filmen er "Med koldt blod" af Truman Capote.

Torsdag den 16. september kl. 18.30 til kl. 21.00 starter et nyt tiltag med “Bog og Bio” på Korskilde Bibliotek. “Bog og Bio” er en kombination af en læsekreds og en filmklub.

”Bog og Bio” er nyt i Korskilde regi, men selve konceptet, med have læst en bog og høre om bogen bag filmen, før man ser den sammen, er ikke nyt. I Glumsø har det siden 2016 kørt under navnet ”Bøf, Bog og Bif”, som et samarbejde mellem Café Rejseladen, Glumsø Bio og Glumsø Bibliotek. I Næstved samarbejder Næstved Bibliotek med Nordisk Film Biograf om ”Brød, Bog og Bio”. Og nu tager Korskilde Bibliotek også fat med ”Bog og Bio”.

Med koldt blod
– Vi udvælger en bog og en film, der relaterer sig til – det kan være en filmatisering, en dokumentar om forfatteren eller lignende. Denne gang skal vi læse Truman Capotes: ”Med koldt blod”. Bogen handler om en familie, der blev myrdet i 1959 i Kansas. Journalisten Truman Capote tager til byen for at skrive om mordet. Det ender med at blive en bog – ikke bare om familien, men om morderne og samfundet. Og vi følger historien frem til mordernes henrettelse i 1965. Bogen er blevet set som starten på True Crime genren, som også hitter i øjeblikket, f.eks. i podcasten ”Mørkeland”.

Filmen, som vi skal se, handler om Truman Capotes tur til Kansas og hans arbejde med at skrive bogen.

Vi indleder aftenen med et lille oplæg, der kæder bog og film sammen. Der vil være kaffe, the og popkorn.

Aftenens program:
Kl. 18.30–kl. 18.45: Velkomst ved Ida
Kl. 18.45–kl. 20.30: Vi ser filmen
Kl. 20.30–kl. 21.00: Debat

Bogen kan afhentes fra mandag den 16. august på Korskilde Bibliotek, hvis du vil nå at læse den inden filmen.

Billetter til 20 kr. (kaffe/the og popkorn) købes på: www.naesbib.dk

Vi overholder alle gældende Coronarestriktioner.

 

Kommentarer