Uddannelse

Børn fra Næstved er en vigtig del af Verdens Vildeste Brobyggere

Som optakt til Verdens Vildeste Brobyggere bygger lokale børn minibroer af  genbrugsmaterialer til workshoppen ‘Verdens NÆSTvildeste Brobyggere’ på  MakerSpace i Næstved. Fotos: René Kongsgaard / Holm Foto.

Næstveds skole- og SFO-børn er en vigtig del af Verdens Vildeste Brobyggere; et event der skal vise kommende generationer, hvad man kan som erhvervsuddannet, og som ifølge arrangørerne starter med at give børn materialer i hånden.

Når den live brobygningskonkurrence, uddannelsesmesse og byfest, Verdens Vildeste Brobyggere, kommer til  Næstved 4. juni, kan publikum opleve 42 unge lærlinge, studerende og elever bygge tre broer med et spænd på 11 meter på tværs af Den Fritlagte Suså på bare syv timer. Men ud over det nervepirrende omdrejningspunkt, byder  dagen på en masse andre aktiviteter med særligt fokus på at tiltrække de yngre Næstvedborgere.

– Der skal gøres noget radikalt for at få flere unge til at søge ind på erhvervsuddannelserne, som bløder disse år. Vi tror på, at vi med en hands-on tilgang skal ramme  børnene, helt ned fra 10-års-alderen, hvis vi rent faktisk skal modarbejde den triste tendens, fortæller programleder i Verdens Vildeste Brobyggere, Emma Vittrup.

– Derfor har vi inviteret 600 lokale 4.-7.-klasseselever til at være en del af Verdens Vildeste Brobyggere. Med baljer, vand og pap i hænderne bliver de undervist af unge håndværkere og arkitekter, som lærer børnene om broer og designprocesser. Og selvfølgelig hele tiden med udsigt til brobyggerne, som bygger storskala-broer, siger hun.

Tæt samarbejde med Næstved Kommune og MakerSpace

Undervisningsforløbet er formidlet i tæt samarbejde med Næstved Kommune, ligesom, at der på MakerSpace  i Næstved i løbet af foråret bliver afholdt Verdens NÆSTvildeste Brobyggere; en række workshops for 100 lokale SFO-børn, som her skal bygge minibroer af genbrugsmaterialer samme med bygselv-yotuberen, Johannes  Matzen.

– I Næstved Kommune har vi stort fokus på, at vores børn  og unge arbejder skabende, kreativt, eksperimenterende,  undersøgende og problemløsende. Designprocesser i  undervisningen, hvor der bygges fysiske modeller er et undervisningsformat, der kan facilitere netop det, fortæller pædagogisk konsulent, Anne Bach.

– Derfor var der ingen tvivl om, at vi ville bakke op om Verdens Vildeste Brobyggere og gå ind i deres initiativer, som  inviterer børnene ind i en faglig og meget konkret desig nproces, hvor de kan udfolde deres kreativitet – samtidig  med, at de på tætteste hold kommer til at opleve, hvad en brobygger og andre håndværkerfag rent faktisk kan, siger hun.

Kort fortalt

  • Verdens Vildeste Brobyggere er en live brobygnings konkurrence, uddannelsesmesse, byfest og skoleind sats, som afholdes ved Den Fritlagte Suså i Næstved  4. juni.
  • Design & Byg en minibro er et undervisningsforløb,  som 600 lokale elever fra 4.-7. klasse deltager i som del af eventet.
  • Verdens NÆSTvildeste Brobyggere er en række workshops, hvor 100 lokale SFO-børn i foråret  (24. april, 1. maj og 8. maj) har bygget minibroer på MakerSpace i Næstved.

Alle broer udstilles og kåres til eventet 4. juni, hvor vinderne får præmier til Lalandia og Bonbon Land.Næste gang  de unge brobyggere mødes, er det på et værksted, etableret og indrettet særligt til brobyggerne meget tæt på  Zealand. Her får de tre hold, i et aftalt omfang, mulighed  for at præfabrikere de kæmpestore elementer i beton,  stål og træ, som ender ud i tre buebroer på tværs af Den  Fritlagte Suså 4. juni.

Læs mere om det hele på brobyggere.dk

 

Kommentarer