Kultur

Biodiversitet på Racerbanen: 500 planter gør Nisseringen grønnere

NMKA i Næstved har fået bevilget 30.000 kroner i støtte fra DIF og DGI's foreningspulje til at øge biodiversiteten på banen. Foto: KJ Foto

Med støtte fra DIF og DGI’s foreningspulje starter DASU-klubben Næstved Motorklub Autoafdelingen på Nisseringen nu et projekt for at øge biodiversiteten på racerbanen.

NMKA i Næstved har fået bevilget 30.000 kroner i støtte fra DIF og DGI’s foreningspulje. Med bevillingen kan motorklubbens medlemmer, tilskuere og alle andre se frem til en flottere bane fuld af farver og varieret planteliv til gavn for både dyr, insekter og mennesker, skriver de i en pressemeddelelse.

Projektet betyder, at klubbens medlemmer i begyndelsen af maj mødes for over tre dage at sætte  500 planter og frugttræer i jorden ved den sydsjællandske motorbane.

Jacqueline Hinsch er ansvarlig for projektet. Hun ser især frem til, at Nisseringen Auto kan være med til at øge biodiversiteten på banen og udnytte, at naturen omkring Nisseringen i høj grad får lov at passe sig selv.

– På Nisseringen er der en masse plads, der ikke bliver brugt til noget i forbindelse med motorklubbens aktiviteter. Den spildplads vil vi gerne bruge til at øge biodiversiteten og dermed i klubben tage ansvar for at få en vildere natur, siger hun og uddyber:

– Forhåbentlig kan vi med dette projekt gøre medlemmer, publikum og andre opmærksomme på, at biodiversiteten har brug for en hjælpende hånd. Forhåbentlig kan vi også ved at gå forrest være med til at hjælpe og inspirere andre danske racerbaner til at gøre det samme.

Projektet på Nisseringen er et af to danske pilotprojekter, der gennemføres i tæt samarbejde med Dansk Automobil Sports Union.

Det andet biodiversitetsprojekt er allerede i igangsat på Nørlundbanen ved Ikast.

Erfaringerne fra de to pilotprojekter skal udnyttes til at øge biodiversiteten på alle danske racerbaner.

I Nisseringen Auto glæder formanden og medlemmerne sig til at kunne komme i gang med projektet – og forhåbentlig byde velkommen til en masse nye ansigter i foreningen, lyder det i pressemeddelelsen.

Når klubben er færdig med at plante efter den 11. maj, er alle velkomne til at kigge forbi og nyde synet. Både før, under og efter motorløb på banen.

Med støtte fra foreningspuljen

Nisseringen har modtaget bevillingen på 30.000 kroner fra DIF og DGI’s foreningspulje, der årligt uddeler cirka 44 millioner kroner til projekter i idrætsforeninger.

DIF og DGI’s foreningspulje kan støtte lokaleprojekter i idrætsforeninger, f.eks. til medlemsrekruttering, udvikling af nye aktiviteter eller løft af trænerkompetencer. I puljen kan søges om op til 300.000 kroner, men langt størstedelen af puljens bevillinger ligger mellem 10.000 og 30.000 kroner.

Puljens midler kommer fra de såkaldte ’Spillehalsmidler’, som Venstre, Liberal Alliance, Det Konservative Folkeparti, Socialdemokratiet, Dansk Folkeparti, Radikale Venstre og SF har afsat til lokalforeningspuljer til støtte for det frivillige foreningsliv i Danmark.

Læs mere om foreningspuljen her hos DIF.

Liste over blomster, buske og træer.

 

Kommentarer