Næstved By

Bestil og hent dine bøger

Gennem det sidste stykke tid har bibliotekets lånere kunnet bestille bogposer. Selvom biblioteket stadig er nedlukket, bliver det nu igen muligt fra mandag den 8. marts selv at bestille materialer hjemmefra, som kan afhentes i bestemte tidsrum på bibliotekerne i Næstved.

Der har været meget stor interesse for bibliotekets bogposer gennem det sidste stykke tid. Alligevel har mange vist savnet muligheden for at kunne bestille lige præcis de bøger, som de har lyst til at læse. Her har bogposerne nok været lidt af en lykkepose. – Vi har været glade for at kunne tilbyde bogposerne og ikke mindst for det store arbejde, som vores samarbejdspartnere har gjort – men vi oplever, at borgerne gerne selv vil bestemme, hvad de vil læse. Det forsøger vi nu at imødekomme med denne nye ”bestil og hent” ordning, som afløser bogposerne. Vi ved også, at de studerende har manglet muligheden for selv at bestille, forlyder det fra personalet på Næstved Bibliotek.

I Næstved skal der bestilles tid til afhentning
Fra mandag den 8. marts åbner biblioteket op for systemerne, så der kan reserveres materialer igen. Du kan reservere via vores biblioteks app, vores hjemmeside eller via bibliotek.dk.
Du får besked fra os, når dine bøger er kommet hjem og er klar til afhentning. Er du låner på Næstved Bibliotek, så skal du ringe på telefon: 5588 4080, som er et særligt nummer, oprettet til tidsbestilling. Så får du en tid til afhentningen af dine bøger m.m. I Næstved vil der være mulighed for afhentning i tidsrummet:

Mandag: kl. 15.00-17.00
Tirsdag: kl. 12.00-14.00
Onsdag: kl. 15.00-17.00
Torsdag: kl. 12.00-14.00
Fredag: kl. 13.00-15.00

Lokalt kan du afhente bøger tirsdag og torsdag
Afhenter du normalt bøger på et af vores andre biblioteker i Fuglebjerg, Glumsø, Fensmark eller på Korskilde Bibliotek, vil det være muligt at afhente dem på følgende tidspunkter:

Tirsdag: kl. 11.00-13.00
Torsdag: kl. 15.00-17.00

På lokalbibliotekerne behøver du ikke bestille tid, men du må påregne lidt ventetid udenfor biblioteket. Vi kan nemlig kun lukke en borger ind ad gangen.

Et kort ophold efter gældende restriktioner
Afhentning og udlån af materialer foregår, så vi overholder de gældende restriktioner med afspritning, afstand m.m. Der lukkes kun en borger ind ad gangen. Der udleveres et par handsker, så ingen direkte rører udlåns- elle afleveringsautomaterne. Det er et kort ophold, hvor det kun er muligt at afhente og låne de reserverede materialer. Der er ingen mulighed for at finde materialer fra hylderne eller benytte sig af andre af bibliotekets tilbud.

Har du brug for hjælp, er du velkommen til at kontakte Biblioteksvagten eller Næstved Kommunes kontaktcenter.
Har du bøger, der skal afleveres, kan du gøre det gennem indkastet på Kvægtorvet ved Næstved Bibliotek. Lokalt kan du kun aflevere, hvis du skal afhente bestillinger.

Kommentarer