Magaxin

Beregn dit BMI på få sekunder

Artiklen er sponsoreret.

Vil du gerne vide, hvad dit BMI er? Heldigvis er det nemt at finde ud af. På nettet findes der mange simple BMI-beregnere, som du kan bruge til at udregne dit BMI på få sekunder.

Hvad er BMI?

BMI står for Body Mass Index, og det er et tal, der viser, om du har en sund vægt. Tallet er baseret på din højde og vægt, og kan hjælpe dig med at finde ud af, om du er overvægt, undervægtig eller lige tilpas.

Tallet bruges som officiel måleenhed af blandt andet WHO, til at vurdere overvægt, undervægt og normalvægt i en befolkningsgruppe.

BMI beregner: Sådan finder du nemt dit BMI-tal

På meget få sekunder, kan du finde ud af, hvad dit BMI er. På internettet findes der nemlig mange forskellige muligheder for at udregne tallet med en BMI beregner.

Prøv en BMI beregner lige her

Hvis du gerne vil udregne dit BMI-tal selv og dermed forstå, hvilken formel der ligger bag, er det heldigvis også ganske simpelt.

Du kan beregne dit BMI ved at dividere din vægt (i kg), med din højde (i meter) gange din højde (i meter). Et eksempel på at beregne BMI kan være såldes: En person som vejer 70 kg, og er 170 cm høj, har et BMI på: 70/(1,70 x1,70)= 24.2

Hvad betyder BMI-tallet?

Når du har beregnet dit BMI-tal, kan du bruge det til at vurdere, om du har en sund vægt på BMI-skalaen.

●      Er dit BMI-tal mellem 18,5 og 24,9, betyder det, at du har en sund vægt.

●      Er dit BMI-tal under 18,5, betyder det, at du er undervægtig.

●      Er dit BMI-tal over 24,9, betyder det, at du er overvægtig.

Hvis du har et BMI-tal, der er højere end 24,9, kan det være en god ide at tale med din læge om, hvordan du kan ændre din livsstil for at nå et sundere BMI-tal.

Er BMI for kvinder og mænd forskellige?

Mænd og kvinder har meget forskellige kropsbygninger – men alligevel er der faktisk ikke forskel på BMI for kvinder og mænd.

Alle køn kan beregne deres BMI med samme formel. Det samme gælder børn. Dog kan børn ikke anvende BMI-beregnerens grænseværdier – altså BMI-skalaen.

Der er nemlig nogle andre regler for, hvad der betragtes som et sundt forhold mellem højde og vægt for børn, end der gør for voksne. En hovedregel er, at børn generelt er overvægtige ved et lavere BMI end voksne.

I modsætning til voksne, er det også forskelligt for børn, hvad der betragtes som et sundt BMI, alt efter om du er en dreng eller pige. BMI-skalaen flytter sig alt efter køn og alder for børn, hvor det hos voksne er fast.

Kommentarer