Argumenterne for mundbind vokser – hvornår skal vi bruge dem?
Flere forskere er overbeviste om, at vi i højere grad kommer til at gå med mundbind, når coronapandemiens anden smittebølge rammer.
Mens corona-pandemiens anden smittebølge er begyndt at tage fart rundt omkring i verden (og måske også i Danmark), er et af de store spørgsmål, hvorvidt og hvornår vi i højere grad skal bruge mundbind i det offentlige rum.
131 lande anbefaler allerede mundbind i det offentlige rum som en del af deres corona-strategi, og i de seneste dage har Sundhedsstyrelsen, Statens Serum Institut og flere politiske partier også antydet, at mundbindet kan blive aktuelt i Danmark.
Den aktuelle viden om coronavirussen og brugen af mundbind som værnemiddel peger også på, at mundbindet kan være et nyttigt værktøj til at bekæmpe smittespredning.
Forskere forudser, at Danmark og en række europæiske lande bliver ramt af ny Covid-19-bølge i løbet af september, skriver SDU i en pressemeddelelse.
Omkring uge 35-37 risikerer Danmark at blive ramt af en bølge med nye smittede, som kan blive lige så stærk som den første, der ramte landet i foråret, hvis ikke de nuværende foranstaltninger skærpes.
Det spår blandt andre en professor i teoretisk fysik fra Syddansk Universitet på baggrund af modelberegninger, som dog endnu ikke er blevet blåstemplet af andre forskere i den såkaldte peer review-proces.
Sundhedsstyrelsen har 31. juli opdateret deres anbefalinger om brugen af mundbind.
En del af de nye anbefalinger går på, at man med fordel kan bruge et mundbind, hvis man bevæger sig ud i den kollektive trafik, på tidspunkter, hvor det kan være svært at holde afstand til andre passagerer.
Kommentarer