ArbejdskraftAlliancen slår til igen: To praktikanter til That’s Mine
Indehaver Mette Mariager fra Næstved-virksomheden That’s Mine har slebet 45.000 knager i hånden og solgt dem. Omsætningen stiger støt, og produktsortimentet tæller nu mere end 250 varenumre inden for interiør til børneværelser. ArbejdskraftAlliancen har hjulpet Mette Mariager med at få to praktikanter i tre måneder. Den ene er i gang med en uddannelse inden for eksport; den anden inden for salg og markedsføring.
Af kommunikationskonsulent Pia Flindt Kainø Jensen, Næstved Erhverv
Der var nogle, der sagde til Mette Mariager, at hun skulle tage på Formland-messen i Herning. Det var lige efter, at hun havde savet en kaninformet knage ud til sin datters værelse og vist den frem på Instagram.
50 forhandlere på tre måneder
– Der var godt nok kun en uge til Formland, men jeg fik en lille stand og tog derover. Og jeg skal da lige love for, at det så tog fart. Jeg fik de første forhandlere, og så skulle jeg jo til at tænke over stregkoder og alt muligt, som jeg slet ikke havde forestillet mig. Nåh men, på tre måneder havde jeg 50 forhandlere oppe og køre, og jeg skulle levere 1.000 knager om ugen, husker Mette Mariager om sin opstart i 2015 af virksomheden That’s Mine, som i dag producerer knager, hylder, klatregreb, små møbler og meget mere til børneværelser.
Svært at følge med efterspørgslen
Mette Mariager lavede også en knage i kaktusform og nogle flere varianter og indgik en aftale med Næstved Sociale Værksted om at lave et lille stykke rundstok med en skrue i, så man nemt kunne skrue knagerne ind i væggen.
– De første mange fik jeg lavet på den måde. Jeg havde en kollektion på 5 knager, som jeg sleb og malede derhjemme. Jeg sleb og malede og sleb og malede i en uendelighed. De skal altså have tre lag maling. Og jeg kunne slet slet slet ikke følge med, siger Mette Mariager.
Købte automatisk maskinsav
Mette Mariager ledte længe forgæves efter en – helst flere – medarbejdere med de rigtige kompetencer. Men det ville ikke rigtig lykkes. Til gengæld fandt Mette Mariager en flatboard fræsemaskine, som kunne hjælpe med at fræse de mange knager ud.
– Jeg sætter bare en plade i, og så står den selv og fræser 150 knager ud. Det gode ved sådan en maskine er jo, at jeg kan sætte den i gang om aftenen, og så ligger der 150 kaniner og venter på mig om morgenen. Kaniner, som allerede er malet, for jeg maler selvfølgelig pladerne først. Nu kan jeg fræse cirka ti plader i døgnet – det vil sige 1.500 knager, siger Mette Mariager.
Havde stadig brug for hjælp
– MEN. De skal jo stadig have slebet kanter, og der skal sættes en dut og en skrue i, ordrerne skal pakkes, der skal laves labels, de skal sendes, der skal laves markedsføring, bestilles materialer, besvares kunder og … Pyh! Så jeg havde stadig brug for hjælp, siger Mette Mariager.
Praktikanten elskede at slibe
Og så endelig lykkedes det at finde den helt rigtige til jobbet. Mette Mariager fik en ledig i virksomhedspraktik via Jobcentret.
– Hun elskede at slibe, så det var helt perfekt, og det gik rigtig godt. Jeg ville så gerne ansætte hende rigtigt, men der skal en del knager igennem, for at der er omsætning nok til at have en fuldtidsmedarbejder, siger Mette Mariager.
Første medarbejder ansat
Efter seks måneder var omsætningen høj nok, og Mette Mariager ansatte praktikanten. Det gik fint i tre måneder, men så oplevede Mette Mariager, at det var som om, hendes nye medarbejder havde flere og flere sygedage.
– Jeg begyndte at tælle sammen, og hun havde faktisk et sygefravær på 18%. Vi nåede heller ikke så mange knager, som vi skulle for at holde omsætningen oppe. Det var ikke så godt, siger Mette Mariager.
Medarbejder tog næsten livet af That’s Mine
– Og så, pludselig, fra den ene dag til den anden var hun væk. Hun var syg med angst og depression og kunne ikke komme på arbejde. Jeg vidste simpelthen ikke, hvad jeg skulle gøre. Jeg var nødt til at fyre hende, og der er jo de her regler med et bestemt antal sygedage, så jeg kunne ikke bare gøre det. Desuden var hun ikke hele tiden helt syg; hun kom på arbejde sådan cirka hver 8.-9. dag og var her i fx tre timer, så de der sygedage talte hele tiden forfra. Og jeg skulle jo stadig betale hendes løn, siger Mette Mariager, som husker det som en periode, hvor hun mistede overblikket og følte sig fortabt.
Pengene fossede ud
– Jeg vidste ikke, hvad jeg skulle gøre. Jeg kunne bare se, at pengene fossede ud, og at jeg ikke kunne levere det lovede antal knager. Og så betaler kunden selvfølgelig ikke, siger Mette Mariager.
Efter en lille tænkepause, tog Mette Mariager skeen i den anden hånd, fyrede medarbejderen og lavede en kassekredit i banken for at få det hele til at hænge sammen.
En del af produktionen er lagt ud
I dag går det godt igen. En del af produktionen er lagt ud til underleverandører, og Mette Mariager har igen brug for flere hænder. That’s Mine leverer til nogle af de største butikker i Danmark, Norge, Sverige, Tyskland og England. Produkterne sælges også til private via webshop, og That’s Mine er til stede i 20 lande i alt.
– Jeg gik og drømte om at få en ny praktikant, men det tager også en masse tid at lære en op, så jeg vidste ikke rigtig. Så ringede Dennis Thyssen fra ArbejdskraftAlliancen pludselig en dag til mig, siger Mette Mariager.
ArbejdskraftAlliancen hjælper med overblikket
– Jeg tænkte: ”åh, det magter jeg simpelthen ikke”, men Dennis sagde, at jeg ikke skulle bekymre mig om en masse ekstra arbejde. ”Fortæl mig, hvad du har brug for, og så finder jeg noget til dig”, sagde han. Og jeg har jo ikke forstand på alle de forskellige uddannelser og hvilke praktikanter, man kan få, eller hvad de kræver eller ikke kræver, så det var bare så vildt fedt, at Dennis var den, der fandt rundt i alt det der og så kom med nogle forslag til mig. Det var som om, han så min virksomhed fra min side. Det var bare så helt utroligt dejligt at opleve, siger Mette Mariager.
To praktikanter i tre måneder
Resultatet af Mette Mariagers kontakt med ArbejdskraftAlliancen er to praktikanter, som i tre måneder hjælper That’s Mine, mens de selv til gengæld får lov at prøve kræfter med den praktiske side af den teori, de har lært på deres uddannelse. Den ene praktikant er i gang med en uddannelse inden for international handel og markedsføring og arbejder i That’s Mine med at servicere de mange udenlandske forhandlere samt opdyrker flere sælgere i nye lande. Den anden praktikant uddanner sig til markedsføringsøkonom, og tager sig i praktiktiden af That’s Mines online markedsføring.
Ring til Dennis – han ordner det hele
– Jeg har allerede sagt det til andre, og jeg siger det gerne igen: Ring til Dennis, så ordner han det hele. Det er virkelig en stor hjælp for os, som har så små virksomheder. Det er rart at få hjælp. Rigtig hjælp!, siger Mette Mariager.
En dag får jeg tid til de store linjer
Mette Mariager er blevet meget mere opmærksom på, på hvilken måde, hun fremover vælger at hyre hjælp i virksomheden. Og der er ingen tvivl hos hende om, hvordan det bedste setup for That’s Mine er i fremtiden:
– Når jeg kigger på, hvordan min virksomhed ville være helt optimal, så er det sådan her: 1 i produktionen, 1 i salget og så 1 lidt ligesom jeg selv er nu, sådan lidt all over. For når det en dag bliver sådan – så får jeg tid til at se på de store linjer. Det glæder jeg mig virkelig til, siger Mette Mariager.
Næstved Erhverv sidder klar til at hjælpe
– Selvom man selvfølgelig sagtens kan sidde bag skærmen og selv dykke ned i ArbejdskraftAlliancen.dk, så er det vigtigt for os i Næstved Erhverv at understrege, at vi står klar til at yde den gode personlige vejledning også. Vi har indrettet ArbejdskraftAlllancen sådan, at man bare kan ringe eller skrive til mig, hvis man har brug for en snak om, hvilke tilbud, der passer bedst til ens virksomhed, siger Dennis Lisner Thyssen.
Ring til Dennis
Kontakt erhvervskonsulent Dennis Lisner Thyssen, hvis du har brug for hjælp til at finde frem til det helt rigtige tilbud for din virksomhed.
Direkte telefon: 55 88 52 48
Mail: dlt@naestvederhverv.dk
www.arbejdskraftalliancen.dk
Kommentarer