Magaxin

Arbejd dig hen mod en mindre stresset hverdag

Artiklen er sponsoreret.

Er dagligdagen så småt begyndt at blive mere og mere travl? Måske det har stået på henover længere tid, selvom det først er nu, du er begyndt at kunne mærke, hvordan den stressede hverdag påvirker dig. Du er langt fra den eneste, der oplever den slags i nutidens samfund, men hvis du kender blot nogle af tegnene, kan du forsøge at tage det i opløbet. Derfor får du her et par gode råd til forhåbentlig at formindske hverdagens stress.

Planlægning er din bedste ven

Ofte mærker folk travlheden eller stressen tydeligst ved at der pludselig er for mange ting, der ramler sammen oveni hinanden. Det ses f.eks. når planer placeres på samme tid, glemmes eller ombyttes i et kaotisk rod, der bestemt ikke gøres bedre, når skyldfølelsen sætter ind over samme. I et forsøg på at undgå dette, bør du planlægge dig ud af tingene. Det virker måske uoverskueligt, men sæt dig med en helt fysisk kalender, som du prioriterer at tage med dig overalt, hvor du kan skrive alle planer ind. Derved gøres det nemmere at undgå dobbeltbookninger eller at glemme planer helt generelt!

Afslapning bør prioriteres

Den stressede hverdag kommer sjældent af for meget afslapning. Det er tit mange praktiske ting, som arbejde, huslige pligter, pleje af børn og venskaber, samt meget andet, der gør at det hele pludseligt virker uoverskueligt. Foruden planlægning, der kan hjælpe dig med at få styr på de ting, som du ikke just kan fjerne fra skemaet, bør du desuden prioritere at komme lidt afslapning ind i skemaet. Simpelthen blokke en hel dag, eller en rum tid af, hvor der ikke skal ske andet end afslapning og det yderst nødvendige. Det kunne f.eks. være et par timer i forskellige massagestole, en god film foran fjernsynet med masser af snacks til – eller hvad end, der nu får dig til at slappe af.

Det er ikke forkert at sige nej

Sidst, men bestemt ikke mindst, kommer det allervigtigste råd. Nok så meget kan du planlægge dig ud af, men det vigtigste at tage med videre, hvis du ønsker en mindre stressende hverdag, er at du bliver i stand til at sige nej til ting. Det er vigtigt at du kan sige fra, så du ikke bliver overbooket, hvis du allerede kan se, at det er ved at hobe sig op. Der er ingen skam i at sige fra!

Kommentarer