Næstved By

AkacieHuset får nyt legetøj til børnene

På billedet ses pædagog Mette Søndergård Christensen og områdedirektør i Sparekassen Sjælland-Fyn Claus Andersen.

Sparekassen Sjælland Fonden giver donation til børnenes leg og udvikling

AkacieHuset er en specialinstitution for 0-6 årige børn med betydelig nedsat fysisk og/eller psykisk funktionsnedsættelse.

Leg er en vigtig del af børnenes hverdag og udvikling, men for tiden giver covid-19 også restriktioner og udfordringer for børenes leg.
Børnene i AkacieHuset er inddelt i små børnegrupper, så hvert barn kan få god støtte fra en voksen, hvilket har afgørende betydning for barnets udvikling.
Covid-19 situationen betyder dog, at børn og personale skal blive i de respektive børnegrupper, at legetøj ikke kan lånes mellem grupperne, og at legetøjet skal vaskes dagligt. Det slider på legetøjet, at det bliver vasket hver dag, og derudover har vi brug for nyt legetøj, som kan inspirere børnenes leg.

– Vi er SÅ glade, og taknemlige for donationen, som er på 10.000,- kr. fra Sparekassen Sjælland Fonden. Det er næsten som om, at selve julemanden, har været forbi med gaver til børnegruppen her i december måned. Med øje for børnenes behov og udvikling, vil vi købe legetøj, som kan styrke barnets kognitive og sproglige udvikling, samt udvælge legetøj, som børnene ikke typisk har derhjemme, fortæller pædagog Mette Søndergård
Christensen.

– Sparekassen Sjælland Fonden uddeler midler til formål, som gør Sjælland og Fyn til et bedre sted at leve, arbejde og driver virksomhed. Samhørighed i et lokalsamfund bygger også på, at vi støtter børns trivsel og udvikling.
Derudover er børnenes hverdag også påvirket af covid-19, hvor nyt legetøj kan gøre en forskel, siger Claus Andersen, områdedirektør i Sparekassen Sjælland-Fyn.

Kommentarer