Livsstil og forbrug

76.000 danskere har type 2-diabetes uden at vide det – i dag er det Verdens Diabetes Dag

I dag den 14. november er det FN's internationale Verdens Diabetesdag. Det sætter Diabetesforeningen og Webapoteket.dk fokus på. Arkivfoto.

Hvert år den 14. november er det FN’s internationale Verdens Diabetesdag. Måske har du selv sygdommen inde på livet, eller kender én, der har? Vi er næsten alle berørte af diabetes på den ene eller anden måde.

I Danmark er det især Diabetesforeningen, som bruger Verdens Diabetesdag som en anledning til at fortælle, at der findes flere former for diabetes, at diabetes kan ramme alle – og at diabetes er en usynlig sygdom, der fylder 24/7.

På Verdens Diabetesdag sættes der i år særlig fokus på forebyggelse og opsporing af type 2-diabetes. På Diabetesforeningens hjemmeside kan man læse mere og blandt andet teste risikoen for at få diabetes

Også det danske Webapoteket.dk, som er erhvervspartner med Diabetesforeningen, bakker op om den vigtige dag. På Webapoteket.dk kan man altid finde et stort udvalg af hjælpemidler til en hverdag med diabetes, bl.a. udstyr til blodsukkermåling. Se mere information her.

Diabetesforeningens mål på Verdens Diabetesdag i 2020 er at få fat i de 76.000 danskere, som har uopdaget type 2-diabetes samt de op til 360.000 danskere, som kan have forstadie til type 2-diabetes (prædiabetes).

Kommentarer