300.000 flere danskere er stressede
I forbindelse med en stresskonference den 10. september har Mikonomi.dk undersøgt, hvor mange danskere der får stress, hvem der oftest rammes, hvad det koster samfundet og meget mere. Denne undersøgelse viser blandt andet, at 25,1% af danskerne føler, at de er stressede, hvilket svarer til næsten 1.450.421 personer. Dette repræsenterer ligeså en stigning på 4,3% siden 2010, som svarer til næsten 300.000 flere stressede mennesker på blot syv år.
Hver fjerde kvinde i alderen 16-24 år føler sig stresset
Undersøgelsen viser ligeså, at 40,5% af kvinderne i alderen 16-24 år i dag føler, at de har et højt stressniveau. Dette svarer til, at der hver dag går 133.495 unge piger rundt og føler sig meget stressede. De fleste af disse kvinder i denne aldersgruppe er under uddannelse. Grunden til deres stress kan muligvis bunde i det karakterræs, der er opstået gennem de seneste par år, hvori presset for at opnå topkarakterer er stort.
Stress koster samfundet 27 mia. kr. om året
Ifølge Stressforeningen koster sygefravær grundet stress samfundet 27 mia. kr. om året. I forlængelse af dette oplyser de, at det danske samfund bruger 14 mia. kr. om året i samfundsudgifter pga. stress. Yderligere er der på de danske arbejdspladser hvert år 1,5 mio. ekstra fraværsdage pga. sygdom i forbindelse med stress. Da de fleste danskere får løn under sygdom, koster dette arbejdsgiveren en del.
Der er derfor mange gode grunde for både medarbejderen, arbejdsgiveren og samfundet at forsøge at nedsætte befolkningens stressniveau, da det i sidste ende har mange konsekvenser, psykisk såvel som finansielt.
Vil du blive endnu klogere på stress, og hvordan det påvirker? Så kan du læse meget mere om dette her: Ny undersøgelse: Hvordan påvirker stress danskerne?
Kommentarer