Næstved By

3 vindere og 35 spændte kunstnere

Se billedserie

I løbet af Åbent Ateliers kunstweekend den 3. & 4. september 2022, kunne de besøgende deltage i en lodtrækning om 3 gange kr. 1.000,-.

Beløbet er et tilskud til køb af kunst hos de kunstnere der har deltaget i år. Eneste krav for deltagelse var, at man skulle besøge kunstnere på mindst fem forskellige adresser i løbet af weekenden, og få samlet et stempel eller underskrift hvert sted.
På evalueringsmødet den 13. september, blev de 3 heldige vindere fundet. Du kan se hvordan det gik til, på facebooksiden @Åbent Atelier i Næstved og omegn.
Vinderne blev Laila Hansen (Sorø), Annette Højmann (Næstved) og Birgit Johansen (Næstved). Åbent Atelier ønsker stort tillykke til alle tre.
Nu venter 35 kunstnere spændt på om netop deres billede, tekstilkunst, keramik eller skulptur falder i vindernes smag.

Annette Højmann fortæller: ”Det var første gang at hun har været rundt med sin mand og besøgt kunstnere i Næstved. Det var en god oplevelse at besøge haverne, især i det gode vejr. Det var sjovt at høre kunstnerne fortælle om deres tanker bag kunsten.”
Laila Hansen havde sammen med sin veninde også valgt at besøge Næstveds Åbent Atelier for første gang. De to veninder har tidligere været rundt på Kunst i pinsen i andre kommuner. Deres tur startede på de to kunstværksteder nær Næstveds Brandstation, med stop på Slagelsevej for at slutte på et af de vestligste punkter i kommunen i Bendslev nær Fuglebjerg.

Det blev til hele 10-12 forskellige kunstadresser som Birgit Johansen og hendes ægtefælle besøgte lørdag og søndag. De havde både kørt til Mogenstrup, Fensmark, Karrebæksminde, Næstved og Herlufmagle. Da Birgit Johansen modtager sin præmie, siger hun med strålende øjne: ”Jeg har aldrig vundet før. Man er helt fyldt op, når man har været så mange steder, og mødt så mange forskellige kunstnere. Det er dejligt at se hvordan kunstneren bor, og hvad de laver.”
Alle 35 kunstnere vil kunne ses på www.aabentateliernaestved.dk indtil midt i 2023. Tag gerne direkte kontakt, hvis du er blevet nysgerrig på deres kunst. Er du selv udøvende kunstner, og overvejer at deltage i Åbent Atelier 2023, er du meget velkommen til at kontakte foreningen. Bestyrelsen og kunstnerne takker alle besøgende, der brugte noget af deres solbeskinnede weekend til at gå på kunstoplevelser i kommunen, og håber vi ser dem og nye gæster til næste år den første weekend i september.

Dette er en foreningsnyhed indsendt af Anke Jensen fra Åbent Atelier i Næstved og omegn. Du kan også indsende nyheder under INDSEND NYHED i topmenu. 

Kommentarer