Rønnebæk

Syng dig gennem vintermørket

Gennem vinteren sætter ægteparret Christina Elisabeth Leinum og Jacob Daniel Leinum fokus på N.F.S. Grundtvigs virke som salmeskriver. Det sker i Grundtvigs egne historiske rammer på Rønnebæksholm Gods, fire søndage fra kl.14.00-15.30.

Christina Elisabeth Leinum er uddannet præst og en erfaren sanger. Hun vil sammen med Jacob Daniel Leinum, cand.mag. i musik og religion, fortælle om Grundtvig, hans liv og salmer. Det foregår i historiske rammer på Grundtvigs forhenværende hjem, Rønnebæksholm, fire søndag eftermiddage fra december 2017 og indtil marts 2018. Hver søndag har sit eget tema, og, decembers tema berører naturligvis advent og jul.

Grundtvig har haft enorm betydning for forståelsen af danskhed og har sat et tydeligt præg på mange aspekter af samfundet, fra højskoler til salmebogen. Ved at synge Grundtvigs salmer og kæde disse sammen med fortællingen om hans liv, vil Christina Elisabeth og Jacob Daniel bringe os tættere på at forstå Grundtvigs bevæggrunde for sine værker.

Både Christina Elisabeth og Jacob Daniel er rutinerede undervisere i musikkens verden: Christina Elisabeth er sanger og Jacob Daniel en erfaren pianist. Sammen vil de fortælle om Grundtvig og lede fællessangene.

 

Kommentarer