Rønnebæk

Oplev Rønnebæksholm fra kælder til kvist

På Kulturnatten fredag den 6. oktober gentager Rønnebæksholm succesen fra de forrige år og åbner dørene op på vid gab og inviterer på (spøgelses)historier fra fortid og nutid. De åbner sågar dørene til de områder, der sædvanligvis ikke er åbne for besøgende.

Rønnebæksholm har 700 år på bagen og rummer efterhånden utallige kendte såvel som ukendte historier. Til kulturnatten bliver flere af disse historier og myter vækket til live igen, når I får lov til at gå på opdagelse på de knirkende gulve og i de stemningsfyldte rum. I vil blandt andet få mulighed for at se de gamle pigekamre på loftet og bevæge jer ned ad den dunkle trappe til kælderen, hvor Marie Toft holdte sine ulovlige gudelige forsamlinger tilbage i 1840’erne.

Aktiviteter til Kulturnatten 2017

Når I ankommer til Rønnebæksholm, bliver I taget imod af fem statelige griffer ved indgangen til parken. Grifferne er en skulpturrække af Peter Olsen, som holder indvielse samme dag. Værket “Gentagelser” består af fem grifgelændere, som kunstneren har modeleret op, støbt i aluminium og placeret på store granitsokler, så de vokser ud af deres oprindelige funktionsbestemte kontekst som gelænder og i stedet bliver til en fantasifuld skulptur og fortælling på Rønnebæksholm.

4H-børnene passer til dagligt deres helt eget bed i Herregårdshaven og vil til Kulturnatten lave en høstudstilling i den charmerende gamle Herskabsstald med de mange afgrøder, som de har høstet i løbet af året. Hertil har børnene arrangeret diverse aktiviteter, så børn kan komme og folde frøposer eller lave deres egne farverige buketter.

I hovedbygningen er Fie Norsker aktuel med udstillingen “Rivers End”. Her åbner fabelagtige væsener, symbolfyldte landskaber og abstrakte opstillinger op for et fantastisk og farvefyldt univers. Udstillingen er et bombardement af sanseindtryk for både børn og voksne og indeholder værker udført i både akvarel, maleri, tegning og keramik.

Fire billedskolehold har desuden skabt en udstilling til Kulturnatten, inspireret af Fie Norskers univers fra udstillingen “Rivers End” og Peter Olsens fem griffer. Til Kulturnatten er Billedskolen dermed lavet om til en mystisk og eventyrlig verden for både børn og voksne.

Kommentarer