Næstved By

200 børnehavebørn til kamp mod mobning

Bamsevennen fik masser af kram til Bamseløbet i 2017.

orsdag den 14. juni vil omkring 200 børnehave børn fra institutionerne Børnely, Grønnebakken, Kornblomsten, Lillevang, Pilegården og Sommerfuglen afholde Bamseløb. Det er femte år i træk, at Bamseløbet bliver afholdt, og det hele foregår på det grønne areal ved Banetoften.

Bamseløbet er inspiret af Fri for Mobberi Børnestafetten, som er Mary Fonden og Red Barnets årlige børneløb mod mobning. Med Bamseløbet ønsker institutionerne ligeledes at markere det alvorlige budskab: Det er aldrig i orden at mobbe, og alle har ret til en plads i fællesskabet.

Op til Bamseløbet har børnene, der alle er fra tre til seks år, arbejdet med materiale fra Fri for Mobberi i deres institutioner, som blandt andet handler om at lære børnene, at man sagtens kan lege sammen og være sammen med andre børn – uden at drille og mobbe.

– Til Bamseløbet laver vi forskellige lege, bl.a. troldehale-tagfat, faldskærm, stafet, krammestikbold, kyllingemor og tovtrækning. Børnene deles op og konkurrerer mod hinanden, men legene forgår i al venskabelighed og det handler også om møde andre og nye børn. Det skal være sjovt at lege, og det er fællesskabet, legen og samværet, der er det vigtigste, fortæller Hanne Juel Mejer, som er pædagog i Pilegården, og som har været med til at arrangere Bamseløbet alle årene.

Som maskot for Bamseløbet, er der naturligvis lavet en bamse i menneskestørrelse. Grunden til det, og heraf også navnet på løbet, er at hvert barn i institutionerne har en lille lyseblå bamse, som er barnets egen bamseven. Denne bamse kan barnet bruge til at fortælle ting til og til at trøste sig med.

– Både vi og børnene er meget glade for de små bamser. Vi kan se, at børnene hjælper hinanden, når de er kede af det, blandt andet ved at finde og hente hinandens bamser, fortæller daglig leder i Lillevang, Elsebeth Aabo.

Når alle 200 børn har prøvet at lege alle de forskellige lege, har sulten nok indfundet sig, og så vil alle børn sidde i græsset og spise deres medbragte madpakke. REMA har sponsoreret 200 juicebrikker og æbler, som børnene så kan nydes sammen med madpakken. Når dagen er slut får alle børnene et diplom, og som den allersidste ting vil alle 200 børn i fællesskab med Bamsevennen synge Bamsesangen.

Alle institutioner, der deltager, ligger i Kalbyris -og Kildemarkskvarteret som er en del af dagtilbudsområde Øst.

Hovedbudskabet i Fri for Mobberi er at alle børn, forældre og personale er involveret i at opbygge og skabe gode børnefællesskaber, hvor der er plads til alle.

Fri for Mobberi består af fire grundlæggende værdier: Tolerance, Respekt, Omsorg og Mod.

Kommentarer