Rønnebæk

100 klokkefrøer vender hjem fra Zoologisk Have

Se billedserie

Rønnebæk: Alle velkomne til at overvære udsætningen af de første 100 klokkefrøer på Engen mellem Rønnebæksholm og Ny Præstøvej.

Torsdag 29. september klokken 13:30 sætter borgmester Carsten Rasmussen 100 klokkefrøer ud ved Rønnebæksholm.

Den truede klokkefrøbestand fra Enø har fået et nyt hjem ved Rønnebæksholm. Med støtte fra EU og Naturerhvervsstyrelsen, har Næstved fået lavet et nyt og attraktivt nyt hjem til de sjældne frøer. I området omkring Rønnebæksholm har både Naturstyrelsen, Forsvaret og kommunen lagt jord til de 22 nye vandhuller.

– Vi blev færdige med gravearbejdet sidste år, men har ventet på, at der er kommet nok vandplanter og insekter til, så frøerne har noget at leve af, fortæller naturmedarbejder i Næstved Kommune Michael Krogh.

– Vi glæder os til nu at sætte de første frøer ud. Københavns Zoologiske Have har hjulpet os med at opdrætte og passe på de kræsne frøer, så de er helt parate til at hoppe ud i deres nye hjem, supplerer borgmester Carsten Rasmussen.

Udsætningen er startskuddet til et treårigt opdræts- og udsætnings program, der er bl.a. er støttet af kommunen og EU Life midler. Ifølge planen skal der de kommende tre år udsættes et sted mellem 2000-3000 frøer pr. år som blandt andet skal opdrættes i Zoo. Da der kun er ganske få frøer tilbage af den oprindelige Enø bestand kan det blive nødvendigt at supplerer med gener fra søsterbestanden på Knudshoved Odde for at undgå indavl.

Alle velkomne til at overvære udsætningen af de første 100 frøer torsdag den 29.september klokken 13:30 på Engen mellem Rønnebæksholm og Ny Præstøvej. Man kan komme ind på engen, hvor cykelstien øst for Rønnebæksholm møder Laugstien.

Interesserede kan læse mere om Enøs Klokkefrøer på www.karrebaeksminde.dk

Klokkefrøen – Fire-bellied Toad (Bombina bombina) er en lille springpadde, der lever i solbeskinnede vandhuller, især i det østlige Europa. I Danmark er den en af de sjældneste padder, og findes kun i de varmeste dele af landet. Klokkefrøen er fredet ligesom alle andre danske padder.

Kilde: Wikipedia           

Klokkefrøen har et giftforsvar. Den udskiller en giftig slim gennem huden, som man får på fingrene, hvis man rører ved den. Gnider man sig derefter i øjnene, kan man få kraftig svie. Derfor skal man skylle hænderne grundigt, hvis man har rørt ved en klokkefrø.

Kilde: Naturstyrelsen.

Kommentarer