Privat investor bag vandkulturhus er for svag økonomisk
Næstved Kommune har fået et enkelt bud fra en privat investor som vil bygge det planlagte vandkulturhus ved Stenlængegård. Desværre er investorens økonomi ikke stærk nok og kommunen genudbyder projektet
Byrådet i Næstved Kommune inviterede i efteråret private investorer til at byde på at udvikle, bygge og drive et Vandkulturhus på Stenlængegaardområdet. Vandkulturhuset er, med et budget på 12-15 millioner kroner og en lejeaftale på mindst 25 år, baseret på en partnerskabs-model, hvor en privat investor betaler, opfører, og driver vandkulturhuset, og kommunen binder sig til en årlig leje.
I efteråret udbød Næstved Kommunen projektet, og der kom et bud fra Gribskov Gruppen, der i 2012 indgik en kontrakt med Randers Kommune om et vandland til 214 millioner kroner. Tilbuddet opfylder de funktionskrav, som kommunen har stillet, men desværre ikke de krav om økonomisk og finansiel kapaciteten, som Næstved Kommune har opstillet.
Forbilledet for Vandkulturhuset i Næstved er Water & Wellness i Randers fra samme private investor. Projektet omkring Water & Wellness Randers er opført i samarbejde med Randers Kommune og Gribskov Gruppen A/S. I Randers har Arbejdernes Landsbank og LR-Kredit stillet finansiering til rådighed for Gribskov Gruppen A/S, som samlet set investerede 214 millioner i byggeriet i Randers. Den løbende drift i Randers er baseret på en 30-årig kontrakt med kommunen, hvor kommunen betaler 11,5 mio. årligt.
I projektet i Næstved er egenkapitalen ikke stor nok hos den budgivende private investor, og derfor har Næstved Kommune valgt at annullere den oprindelige budrunde, og dermed forsinkes projektet.
I begyndelsen af 2017 vil Næstved Kommune udbyde projektet påny. Efter politisk godkendelse, kan en ny frist for bud blive i slutningen af februar, og dermed må en forsinkelse af vandkulturhuset på Stenlængegården forventes.
Kommentarer