Næstved By

Plads til flere virksomheder i Ressource City

Se billedserie Lendager Arkitekter

Store virksomheder som tyske Reiling og Ragn Sells har allerede etableret sig i Ressource City på den gamle Maglemølle Papirfabrik ved havnen i Næstved. Men der er plads til flere på det store grønne industriområde. Profilen er genbrug og upcycling; altså at affald fra den ene virksomhed kan være en anden virksomheds råvare. 

Ressource City kan i samarbejde med Maglemølle Erhvervspark A/S anvise lejemål på 60.000 etagemeter fordelt på 79 bygninger, og der er masser af plads til nye virksomheder.

Som en del af Næstved Kommunes strategi for området er der etableret sekretariat i pavillonen ved den tidligere kedelcentral med henblik på at hjælpe virksomheder godt på vej i Ressource City.

– Vi renoverer kraftcentralen, så vi kan illustrere, hvordan bygninger, der umiddelbart er meget svært tilgængelige og i en dårlig stand kan blive brugbare, uden at der skal postes millioner af kroner i gennemgribende renoveringer, siger Michael Elgaard, der netop er tiltrådt som projektleder i Ressource City.

Gratis rådgivning i grønne forretningsmodeller og hjælp til fundraising

I samarbejde med Lendager Arkitekter er der lavet en helhedsplan for området, som kan hentes på Ressource Citys hjemmeside. Planen visualiserer, hvordan bygningerne kan rumme Ressource City, og hvordan området sideløbende over de næste 20-25 år kan omdannes til nyt byområde med plads til grøn industri, genbrugsmarkeder og rekreative områder.

Ressource City tilbyder virksomheder gratis ressourcetjek og rådgivning i grønne forretningsmodeller, hjælp til matchmaking, mentorordning, sparring ved ideudvikling, nye samarbejdspartnere og hjælp til fundraising.

Derudover afholder Ressource City seminarer og forskellige former for events for de virksomheder, der slår sig ned i Ressource City.

– Målet er at skabe nye grønne jobs ved at hjælpe virksomhederne med at gå efter affaldsguldet – altså dreje virksomheder i en ressourcebevidst retning, gerne i form af udvikling af nye produkter af eget eller andres affald, siger projektleder Michael Elgaard fra Ressource City.

Kommentarer