Indlæser Begivenheder

Alle arrangementer

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

Smagen af øl

Afholdes 25. september 2018 kl. 19:00 - 21:30

Kom til gratis foredrag om ølbrygning – her får vi viden om, hvordan man brygger øl og hvordan øllet får sin smag. Der er smagsprøver under foredraget.

 

Hør om hele brygningsprocessen

Hør de professionelle brygmestre Zoran Gojkovic og Erik Lund fortælle om gærens betydning for øllets aroma, om maltens indflydelse på farve, smag og smagsholdbarhed og om humlens rolle som smags- og aromagiver.

Under foredraget vil der blive serveret små smagsprøver på fem udvalgte øltyper.

Selv om processen tilsyneladende er enkel, så er smagen af øl alligevel resultatet af en meget kompleks interaktion mellem de anvendte råmaterialer – primært de forskellige malt- og humletyper – samt valget af gær og den anvendte brygproces. Forelæserne vil også diskutere brygprocessens betydning og hvordan man laver alkoholfrit øl.
Der er identificeret over 700 forskellige aromakomponenter i øl, og der føjes jævnligt nye til listen.

Første foredrag i rækken

Foredraget den 25 september, foregår som livestreaming i Bio Næstved og er det første i en række af foredrag, som streames fra Aarhus Universitet her til efteråret. Biblioteket præsenterer foredraget i samarbejde med Bio Næstved.

Det foregår tirsdag den 25 september mellem klokken 19 og 21.30 i Bio Næstved.

Det er ganske gratis – men kræver tilmelding via Bio Næstved hjemmeside.

Tid

Dato:
25. september 2018
Tidspunkt:
19:00 - 21:30

Arrangør

næstved bio

Sted

Bio Næstved
Kattebjerg 5
Næstved, 4700 Denmark
+ Google Maps

Alle arrangementer