- Denne begivenhed er allerede afholdt.
Kom i praktik som livredder på Enø Strand
Afholdes 6. juli 2019 kl. 11:00 - 16:00
Begivenhed Navigation
Kom ned på Enø Strand den 6. juli, når TrygFondens LivredderPatrulje kommer forbi og demonstrerer, hvordan vi passer på os selv og hinanden på stranden og i vandet. Livredderne fortæller, hvordan det er at være livredder og viser, hvordan man hjælper personer, som kommer i nød i vandet. Der er masser af livredderudstyr, som børnene kan prøve, og sjove og udfordrende lege og konkurrencer, som handler om badesikkerhed.
Der er lagt op til en oplevelsesrig dag på Enø Strand med aktiviteter for hele familien, når TrygFondens LivredderPatrulje kommer forbi den 6. juli. Børnene kan prøve livreddernes udstyr, og sammen med deres forældre kan de tage Livreddertesten, hvor de skal igennem forskellige livredderdiscipliner, fx padling på rescue board, genoplivning på dukker og bjærgning af en person i vandet.
En tur rundt i sommerlandet
TrygFondens LivredderPatrulje turnerer hver sommer rundt i landet for at oplyse om badesikkerhed og give børn og voksne en ekstra oplevelse på strandene.
– Vi bliver altid mødt af glade børn og voksne, som gerne vil vide mere om badesikkerhed og har en masse spørgsmål til livredderne. Badesikkerheden bliver leget ind gennem de mange aktiviteter, og når familierne tager hjem fra stranden, kan de fortsætte snakken om badesikkerhed med vores app Livredder, hvor der er spil og andre underholdenede aktiviteter, som handler om at færdes sikkert ved og i vandet, siger René Højer, programchef i TrygFonden.
Glem de gamle bademyter
I løbet af sommeren kommer LivredderPatruljen rundt til godt 50 strande i hele landet.
– Det er ikke kun børnene, der kan lære noget af livredderaktiviteterne. Mange i forældregenerationen er vokset op med rådene om ikke at gå længere ud end til navlen eller ikke at bade lige efter, man har spist. Det er myter, som vi gerne vil aflive. Vi opfordrer også forældrene til at gå i vandet med deres børn fremfor at holde øje med dem fra stranden, for ulykker i vandet kan ske hurtigt, siger Michael Iwersen, uddannelsesleder i TrygFonden Kystlivredning.
Alle børn, der deltager i livreddertesten, får et livredderdiplom, og der bliver afsluttet med et sejt holdbillede.
LivredderPatruljen er en del af TrygFonden Kystlivredning, der har ca. 200 specialuddannede kystlivreddere, som passer på badegæsterne på 36 strande og havnebade i Danmark.
Lær om sikkerhed ved og i vandet med Livredder-appen
”Livredder” er en app, der lærer børn om badesikkerhed og at redde liv. Børnene stiger i level ved fx at redde strandgæsternes liv, give kunstigt åndedræt og hjertemassage samt svare på spørgsmål om badesikkerhed. Det sker fx ved at puste i og trykke på telefonen. Det er TrygFonden, der står bag appen, der kan downloades gratis til både Android og iOS.
LivredderPatruljens besøg varer ca. fire timer og finder sted på:
- Enø Strand, den 6. juli kl. 11.00-15.00
Program: (tiderne er cirka-tider)
11.00: Livredderne byder velkommen og præsenterer deres udstyr
11.10: Demonstration af en redningsaktion
11.20: Lær stranden at kende – livredderne forklarer om strandens forhold
11.30-12.30: Aktiviteter for børn og deres forældre
Livreddertesten: Prøv kræfter med livreddertestens fysiske øvelser og spørgsmål. Der er livredderdiplom til alle deltagere.
I praktik som livredder: Prøv livreddernes udstyr. Afhængigt af de lokale forhold er der mulighed for at svømme, padle på et rescue board, deltage i en redningsaktion samt få hjælp til at blive en bedre svømmer i åbent vand.
Konkurrencer: Her dyster børnene mod hinanden – rødt hold mod gult hold. Med inspiration fra den populære TV serie ”Livredderne” der bliver vist på DR Ultra og kan streames her.
13.30-15.00: Programmet gentages, så børn og deres forældre igen kan opleve livredderne i aktion og få mulighed for at gennemføre Livreddertesten samt komme i praktik som livreddere.
15.00: Tak for i dag.
De 5 baderåd
- Lær at svømme
- Gå aldrig alene i vandet
- Læs vinden og vandet
- Lær stranden at kende
- Slip ikke børnene af syne
Læs mere om sikkerhed ved og i vand på: www.respektforvand.dk