- Denne begivenhed er allerede afholdt.
70 år fejres med politisk debatarrangement
Afholdes 22. oktober 2018 kl. 19:00 - 21:00
Begivenhed Navigation
Hvad betyder de almene boliger egentlig for lokalsamfundet?
Debatarrangement den 22. oktober 2018 kl. 19 på Landsbyen Våbensted, Krårup Møllevej 1 i Sakskøbing
Det spørgsmål bliver borgmestrene fra Lolland, Guldborgsund og Næstved kommune stillet til en politisk paneldebat mandag den 22. oktober, hvor alle interesserede har mulighed for at deltage. Det er boligadministrationen Boligkontoret Danmark, som i anledning af 70 års jubilæum sammen med de almene boligselskaber sætter spot på de almene boligers rolle i lokalsamfundet.
– Vi i Boligkontoret Danmark vil gerne benytte vores jubilæum til at sætte de almene boliger på dagsordenen rundt om i lokalsamfundene. Vi vil gerne fortælle politikere og andre samarbejdspartnere om, hvad det vil sige at bo alment, og om alt det arbejde beboerdemokraterne og vores boligselskaber gør for at skabe gode boligområder’, fortæller Boligkontoret Danmarks bestyrelsesformand Klaus Bentzen.
– Tidens overskrifter har det med at sætte den almene bolig i en knap så attraktiv boks, og det bevirker desværre, at vores samfund hurtigt glemmer, hvad den almene bolig skaber af værdi for kommunen og lokalsamfundet’’ fortsætter han.
Mød borgmestrene og en fremtidsforsker til debat Derfor inviteres lokale politikere, beboere, beboerdemokrater og alle interesserede borgere til et debatarrangement den 22. oktober 2018 kl. 19 på Landsbyen Våbensted, Krårup Møllevej 1 i Sakskøbing. I panelet vil man bl.a. kunne møde borgmestrene fra Lolland, Guldborgsund og Næstved Kommune og fremtidsforsker Jesper Bo Jensen, der alle skal give deres bud på, hvad de almene boliger betyder for lokalsamfundet og ikke mindst også, hvilken rolle de mener, de almene boliger bør spille i fremtiden. Med
en forhåbentlig fyldt sal lægges der op til debat om, hvilken udvikling og boligpolitik, der ønskes og er behov for i de forskellige lokalsamfund.
For de almene boligselskaber gør nemlig meget mere end at tilbyde borgerne tag over hovedet. De er også en vigtig spiller i den lokale omsætning og vækst. Eksempelvis renoverede de almene boligselskaber beliggende i Næstved, Lolland og Guldborgsund Kommune i 2016 for i alt 320 mio. kr. tilsammen og beskæftigede i alt 380 personer (kilde: Boligselskabernes Landsforening).
Beslutningstagerne skal møde beboerne
Niels Michelsen er forretningsfører for bl.a. Nakskov Almene Boligselskab, Boligselskabet Flexbo Sjælland og Sakskøbing Boligselskab, som er med til at arrangere debatten. Og for ham er det vigtigt, at beslutningstagerne i kommunerne møder dem, der bor og hver dag yder frivillige indsatser i de almene boligområder:
– Når vi renoverer, bygger nyt, ændrer udlejningsvilkår eller igangsætter boligsociale indsatser er det altid i samarbejde med kommunen. Derfor er det også vigtigt, at vi en gang imellem lige stopper op og bruger tid på sammen med beboere og beboerdemokrater at drøfte, hvad vores almene boligområder kan og skal i fremtiden.
Derfor håber Niels også, at så mange som muligt kommer til debatarrangementet den 22. oktober, som er åbent for alle.
Boligkontoret Danmark administrerer godt 32.000 lejeboliger for 59 boligselskaber og 11 kommuner. Hovedkontoret ligger i København, medens udlejningen og driften foregår fra 8 lokale afdelingskontorer rundt omkring i landet. Organisationen har godt 500 ansatte inklusiv viceværter og omsætter for ca. 2 mia. kroner årligt. Der er ingen, der skal tjene på almene lejeboliger. Boligkontoret Danmark er ligesom
boligselskaberne en non-profit organisation.